نحوه عملکرد موتور جستجوگر گوگل
گوگل چگونه سایت های اینترنتی را بررسی می کند؟
عملکرد موتور جستجوی قدرتمند گوگل به سه بخش مهم تقسیم میشود:
بخش اول: ربات خزنده و ایندکس صفحات
جستجو با وب شروع میشود. ۶۰ تریلیون صفحه منحصر به فرد در فضای اینترنت وجود دارد که البته بطور مداوم در حال رشد هستند. گوگل صفحات وب را بوسیله ربات خزنده پیمایش میکند.ربات خزنده بوسیله لینک از یک صفحه به صفحه دیگر میرود و در واقع این صاحبان سایت ها هستند که مشخص میکنند ربات گوگل سایت آنها را پیمایش کند یا نه. گوگل صفحات سایت را بر اساس محتوا و فاکتورهای دیگر مرتب میکند و مسیر تمام این صفحات را نگهداری میکند که حجم آنها بیش از ۱۰۰ میلیون گیگابایت است.
بخش دوم: الگوریتم ها
گوگل از برنامه ها و فرمول های پیشرفته ای استفاده میکند که بهترین نتیجه ممکن را حاصل میکنند.
بعد از ورود کلیدواژه الگوریتم ها برای درک بهتر منظور شما شروع به کار میکنند، این الگوریتم ها شامل روش های مختلف جستجو، کامل کردن اتوماتیک کلمات یا جملات، اصلاح تلفظ کلمات، تشخیص کلمات مترادف یا هم معنی، درک و استنباط از طریق پرس و جو و جستجو در لحظه میباشند.گوگل بر اساس تحلیل های انجام شده توسط الگوریتم ها مطالب مرتبط را دسته بندی و پس از آن اقدام به رتبه بندی نتایج میکند.الگوریتم های گوگل به طور مداوم در حال تغییر هستند و این تغییرات از ایده های مهندسین گوگل شروع میشوند.رتبه بندی بر اساس کیفیت صفحات سایت، به روز بودن آنها، امنیت سایت ها، شبکه های اجتماعی و محیط های کاربری، ترجمه ها، جستجوهای جهانی و موارد دیگر انجام میشود. در این مرحله بیش از ۲۰۰ فاکتور برای رتبه بندی بررسی میشود. همه این موارد در ۱/۸ (یک هشتم ثانیه) اتفاق می افتد.
بخش سوم: مبارزه با اسپم ها
گوگل در تمامی ایام هفته و ساعات شبانه روز به مبارزه با اسپم ها برای حفظ نتایج بدست آمده، میپردازد.
بیشتر اسپم ها بصورت اتوماتیک حذف میشوند. سایر اسناد مشکوک توسط مهندسین گوگل بررسی میشوند و در صورت مشاهده اسپم آنرا بصورت دستی حذف میکنند.زمانی که گوگل اقدامی در این مورد انجام دهد آنرا به اطلاع صاحبان سایت ها میرساند و آنها میتوانند سایت خود را بررسی و مشکلات آنرا رفع نمایند سپس به گوگل اطلاع دهند.گوگل موارد زیر را اسپم و رتبه منفی در نظر میگیرد:
- سایت اسپم : سایت هایی که بصورت اتوماتیک ایجاد میشود و یا تنها به قصد ایجاد هرزنامه بوجود آمده اند.
- سایت های هک شده
- متن یا کلمات مخفی شده در صفحه
- اسپم های ایجاد شده توسط کاربر
- محتوای کم و بی ارزش
- تغییر مسیر و پنهان سازی
- هاستینگ های رایگان اسپم: سایت هایی که توسط یک سرویس رایگان میزبانی میشود و یا فراهم کننده DNS های داینامیک است که بخش قابل توجهی از اسپم را شامل میشود.
- لینک های غیر طبیعی : استفاده از سایت هایی که لینک غیر طبیعی به سایت میدهند و یا قرار دادن لینک های غیر معمول در سایت.
- دامنه های پارک شده : با توجه به اینکه از دامین های پارک شده برای نمایش محتوای سایت دیگر استفاده میشود و این باعث عدم یکتا بودن اطلاعات میشود، گوگل معمولا دامنه های پارک شده را در نتایج خود در نظر نمیگیرد.
و اینکه عملیات جستجو چگونه انجام میشود
در پشت صفحه ساده گوگل عملیات بسیار پیچیده ای در حال انجام است که در نهایت دقت همراه با تست انجام میشود. این عملیات شامل بررسی و اعلام نتایج برای بیش از هزار بیلیون جستجو در هر ماه خواهد بود. بغیر از موتور گوگل هزاران موتور جستجوگر برای مقاصد مختلف طرح ریزی شده اند که برای نمونه جویا، موتور جستجوی اخبار فارسی کاری از مجموعه وب رمز و بعنوان خزنده خبر فارسی که روزانه به تمام اخبار فارسی سر زده و تمامی آنها را بشکلی مرتب و سازماندهی شده به معرض نمایش عموم در می آورد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.