مقایسه جوملا و وردپرس
سیستم های مدیرت محتوای بسیاری وجود دارد که برای ساخت سایت خود می توانید از آنها استفاده نمایید, سیستم های مدیریت محتوای کمی به اندازه جوملا و وردپرس محبوب طراحان وب می باشد.
یک باور غلط آن است که جوملا و وردپرس به این دلیل جزو بهترین ها هستند زیرا قدیمی هستند. در واقع این دو نه بهترین هستند و نه قدیمی ترین. در واقع سیستم های مدیریت محتوای بسیاری وجود داشتند قبل از این دو سیستم. وردپرس از سال 2003 و جوملا از سال 2005 شناخته شدند.
محبوبیت این دو سیستم مدیریت محتوا به دلیل سادگی استفاده از آنها می باشد. این سیستم های مدیریت محتوا به طراحان وب این امکان را می دهند که سایت خود را به صورت دینامیک راه اندازی نمایند. حتی شرکت های بزرگی در طراحی سایت خود از این سیستم های مدیریت محتوا استفاده نمودند.
سیستم مدیریت محتوای وب سایت چیست؟
سیستم مدیریت محتوا به نرم افزاری گفته می شود که اطلاعات سایت توسط آن مدیریت می شود. سیستم های مدیریت محتوا بسیاری وجود دارند که به صورت رایگان عرضه می شوند و جوملا و وردپرس از آن نوع هستند.
مزیت ها و کمبودهای وردپرس
مزیت ها
- کد باز – کد باز بودن وردپرس باعث می شود که بتوان از طریق وردپرس یک سایت بسیار ساده تا سایت بسیار پیشرفته را طراحی نمود. کد باز بودن نرم افزار به این معنا است که شما می توانید نرم افزار را دانلود نموده و آن را مطابق با نیازهای خود تغییر دهید. این به ابن معنا است که استفاده از نرم افزار هزینه ای ندارد.
- نصب آسان – شما به راحتی می توانید وردپرس را نصب نمایید. وردپرس در مدت 5 دقیقه قابل نصب است.
- سفارشی سازی – قالب های بسیاری وجود دارد – هم در خود سایت وردپرس و هم در سایت های قالب های وردپرس – که برای استفاده کنندگان از وردپرس در دسترس هستند. این امکان به کاربری که هیچ تجربه ای ندارد این امکان را می دهد که سایت خود به صورت دلخواه طراحی نماید. در کنار قالب های سایت پلاگین های بسیاری وجود دارند که به شما امکان مدیریت ظاهر و مطالب وب سایت را می دهد.مقایسه جوملا و وردپرس.
نقص ها
- امنیت – امنیت بزرگترین چالش در سیستم های مدیریت محتوای رایگان در وب می باشد, و دلیل آن این می باشد که تمام افراد از نوع برنامه نویسی سایت شما مطلع هستند بنابراین می توانند با استفاده از حفره های امنیتی نرم افزار سایت شما را دچار مشکل نمایند.
- هزینه نگهداری – دانلود و استفاده از وردپرس 100% رایگان می باشد, اما نگهداری از وردپرس رایگان نیست. شما می بایست هزینه پشتیبانی، هاستینگ و استفاده از ابزارهای غیر رایگان را در وردپرس پرداخت نمایید.
- پیچیدگی در سفارشی سازی – در صورتی که قصد دارید طراحی سایت خود را به صورت دلخواه و خارج از محدوده ابزارهای دراگ و دراپ تغییر قالب انجام دهید می بایست این کار توسط طراحی سایت خبره انجام شود.
مزایا و معایب جوملا
مزیت ها
- نصب آسان – به مانند وردپرس جوملا بسیار آسان نصب می گردد.
- اکستنشن های قدرتمند – جوملا اکستنشن های بسیاری دارد که از طریق آن می توانید به قابلیت های سایت اضافه نمایید. این قابلیت های بسیارند و به شما امکان را برای ایجاد بخش های مختلف سایت می دهد.
- سطح دسترسی قدرتمند کاربری – در صورتی که سایتی دارید که کاربران بسیاری از آن استفاده می نمایند, بسیار مهم خواهد بود که بتوانید سطح دسترسی خواندن و نوشتن کاربران سایت را به بخش های مختلف تعیین نمایید، جوملا قابلیت انجام این کار را دارد.
ایجاد سایت توسط جوملا
نقص ها
- سفارشی سازی های پیشرفته – در صورتی که تازه از جوملا استفاده می نمایید سفارشی سازی های پیشرفته برای شما بسیار مشکل می باشد. در صورتی که بخواهید قابلیت های سفارشی به مانند محتوای فلش و کلیدهای خاص در صفحه و … را در سایت ایجاد نماید می بایست از توسعه دهنده جوملا کمک بگیرید.
- خیلی بهینه سازی شد نیست – جوملا نامناسب برای بهینه سازی سایت نیست, اما قابلیت های سئو آن به صورت اولیه در آن نیامده. اما در صورتی که شروع به استفاده از آن نمایید, نکاتی را برای بهینه سازی سایت جوملا خواهید آموخت.
پیشنهاد ما
اگر مطلب را دنبال کرده باشید حتماً تا اینجا متوجه شدهاید که هر سیستم برتریها و نواقص خاص خود را دارد و برای منظورهای خاصی بهتر جواب میدهد. بنابراین جواب به این سؤال نمیتواند قطعی باشد. برخی نکاتی که میتوان به عنوان پیشنهاد مطرح کرد:
- برای وبلاگنویسی و تولید محتوای سریع انتخاب سرراست وردپرس است.
- برای سایتهای خبری وردپرس و جوملا هر دو مناسبند.
- برای سایتهای تجاری و شرکتی جوملا انتخاب کاملتری است.
- برای سایتهای پیچیدهتر معقول است که به سراغ جوملا بروید.
- اگر یک سایت ساده میخواهید و قصد وقت گذاشتن زیاد برای مدیریت سایتتان ندارید انتخاب وردپرس منطقی است.
- برای سایتهای کوچک و متوسط وردپرس انتخاب خوبی است. برای سایتهای متوسط و بزرگ جوملا انتخاب خوبی است. برای سایتهای خیلی بزرگ شاید CMSها چندان مناسب نباشند.
- اگر تنوع سایت و سازگاری سایت برایتان مهم است بهتر است جوملا را انتخاب کنید.
- برای سیستمهای چندکاربره با سطوح دسترس مختلف و سایتهای دارای گروههای کاربری مختلف جوملا انتخاب مناسبتری است.
- برای فروش و معرفی محصولات جوملا مناسبتر است.
- اگر میخواهید برای مشتریتان یک سایت راهاندازی کنید که مدیریتش را خودش در دست بگیرد بهتر است برای مشتریانی که اطلاعات فنی زیادی ندارند به سراغ وردپرس بروید.
- اگر امنیت و پایداری سایت برایتان خیلی مهم است شاید بهتر باشد هر دو را به کناری بگذارید و به سراغ دروپال بروید. اما کار با دروپال از هر دو سیستم پیچیدهتر است.
مقایسه جوملا و وردپرس
مقایسه جوملا و وردپرس
مقایسه جوملا و وردپرس
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.